Laris Fastigheter logo

Bli bostadshyresgäst hos oss

Våra bostadsfastigheter
Fastigheten Blosset 8, Malmö
Blosset 8, Malmö
Simrishamnsgatan 36 &
Falsterbogatan 32, Malmö

28 st lägenheter. 21 st 2:or, 6 st 3:or och 1 st 4:or. Varav 6 st är vindslägenheter.
Fastigheten Blosset 8, Malmö
Almedal 1, Malmö
Rosendalsvägen 13 &
Almedalsgatan 1, Malmö

27 st lägenheter . 4 st 1:or, 18 st 2:or, 2 st 3:or, 2st 4:or och 1 st 5:or.

Vi lägger alltid ut alla våra lediga lägenheter på vår hemsida. Du hittar alla lediga lägenheter på sidan Lediga lägenheter. Finns där inga lediga lägenheter, så har vi heller inga lägenheter som vi söker hyresgäster till.

All ansökan till våra lägenheter ska göras via vår hemsida. Vi har oftast 100-tals ansökningar till våra lägenheter. Därför har vi tyvärr inte möjlighet att svara på e-mail eller telefonsamtal som rör lägenhetsansökningar eller kompletteringar till ansökningar som redan skickats in. Vi är ett liten privat hyresvärd i Malmö och måste fokusera på att ge service till våra befintliga hyresgäster.

Om du har intresse av att bo i våra fastigheter, så kan du alltid prenumerera på lediga lägenheter. Du får då e-mail när vi lägger ut lediga lägenheter.

Krav på blivande hyresgäster

För att bli hyresgäst hos oss krävs det att du är över 18 år och att du har en inkomst (från förvärvsarbete, kapitalinkomster, pension eller studielån) som täcker hyran med marginal. Du skall inte ha några betalningsanmärkningar eller skulder hos kronofogden. Utöver det försöker vi hitta hyresgäster som passar in i huset tillsammans med de andra hyresgästerna.

Hur går ansökningsprocessen till?

När du ansöker om en lägenhet, försök att fylla i formuläret så korrekt och noga som möjligt. Använd gärna "Övrigt"-fältet för att beskriva dig själv och din eventuella sambo/maka/make och/eller familjesituation. För att minska diskriminering, så döljer vi ditt namn i första stegen i urvalsprocessen. Tänk därför på att inte skriva ditt eller din medsökandes namn i övrigt-fältet.
När du skickat in ansökan får du en bekräftelse till din e-mail. Den bör komma ganska snabbt. Om du inte får mailet, kontrollera ditt skräppost-filter.

Det kan hända att vi ringer dig för kompletterande information. Vi gör kreditupplysning på en handfull ansökande - så om det ramlar ner i ett brev i din brevlåda om att det gjorts en kreditupplysning, bli inte förvånad. Vårt mål är att informationen är så pass bra på vår hemsida att du kan skriva kontrakt utan att fysiskt besökt lägenheten. Men de flesta väljer att titta på lägenheten innan de skriver kontrakt med oss. Kontraktskrivning sker i första hand digitalt med videomöte och signering av kontraktet sker med BankID.

Flytta in

Om du får möjligheten att skriva kontrakt på en av våra lägenheter, så är det dags att boka tid för inflyttning. Du kommer bli kontaktad av oss för att boka in inflyttning. Ofta på dagen för inflyttning kl 12:00, eller den vardag som närmast följer.

På besiktningen får du även alla nycklar till lägenheten. Vi strävar efter att göra kombinerad utflyttnings- och inflyttningsbesiktning. Dvs att både utflyttande och inflyttande hyresgäst är med på besiktningen. Vid besiktningen upprättas ett protokoll med vilka skador som redan finns i lägenheten. Om det sedan vid din utflyttning har uppkommit skador som inte kan anses vara "normalt slitage", så kan du bli ersättningsskyldig för dessa skadorna. Det är alltså väldigt viktigt för dig som inflyttande hyresgäst att alla gamla skador noteras i protokollet. Efter inflyttning så har ni 30 dagar på er att meddela oss om andra skador, som inte upptäcktes vid inflyttningen, men som ändå borde stå med i protokollet. Det enda som man inte kan återkomma med i efterhand om är städningen. När du signerar protokollet så har du också godkänt städningen. Om det finns anmärkningar på städningen, så kan det noteras i protokollet innan du signerar. Utflyttande hyresgäst blir då ansvarig att åtgärda de anmärkingarna. Städningen är det vanligaste klagomålet som vi får in i efterhand. Tänk på att besiktningsmannen har exakt lika lång tid på sig att besiktiga lägenheten som ni har. Ni har möjlighet att hjälpa till vid besiktningen - 4 ögon är alltid bättre än 2. Men i slutändan är det alltid besiktningsmannen som avgör vad som är rimligt att kräva.

Därefter hoppas vi att du kommer trivas bra i din nya lägenhet och välkomnar dig som ny hyresgäst hos Laris Fastigheter.


 

Laris betyder 'hem' på latin


 
Laris Fastigheter