Just nu 0 st ledig(a) lägenheter

Visa Lediga Lägenheter

Just nu 2 st ledig(a) lokaler

Visa Lediga Lokaler

Bli bostadshyresgäst hos oss

Vi lägger alltid ut alla våra lediga lägenheter på vår hemsida. Du hittar alla lediga lägenheter på sidan Lediga lägenheter. Finns där inga lediga lägenheter, så har vi heller inga lägenheter som vi söker hyresgäster till.

All ansökan till våra lägenheter ska göras via vår hemsida. Vi har oftast 100-tals ansökningar till våra lägenheter. Därför svarar vi sällan på e-mail som rör lägenhetsansökningar eller kompletteringar till ansökningar som redan skickats in. Likaså är vi aldrig tillgängliga över telefon för att besvara frågor om lediga lägenheter. Vi är ett litet fastighetsbolag och vill fokusera på att ge service till våra befintliga hyresgäster.

Om du har intresse av att bo i våra fastigheter, så kan du alltid premenurera på lediga lägenheter. Du får då e-mail när vi lägger ut lediga lägenheter.

Krav på blivande hyresgäster

För att bli hyresgäst hos oss krävs det att du är över 18 år och att du har en inkomst (från förvärvsarbete, kapitalinkomster, pension eller studielån) som täcker hyran med marginal. Du skall inte ha några betalningsanmärkningar eller skulder hos kronofogden. Utöver det försöker vi hitta hyresgäster som passar in i huset tillsammans med de andra hyresgästerna.

Hur går ansökningsprocessen till?

När du ansöker om en lägenhet, försök att fylla i formuläret så korrekt och noga som möjligt. Använd gärna "Övrigt"-fältet för att beskriva dig själv och din eventuella sambo/maka/make och/eller familjesituation. När du skickat in ansökan får du en bekräftelse till din e-mail. Den bör komma ganska snabbt. Om du inte får mailet, kontrollera ditt skräppost-filter. Om du inte får det första mailet, så kommer du också att missa en eventuell kallelse till visning.

Vi kallar ett antal av de sökande på visning. Kallelsen skickas ut via e-mail. Visningen är till för dig att få en känsla för lägenheten och om det är en lägenhet som du skulle vilja kalla "hem". För oss som hyresvärd är det även en chans att få träffa dig som potentiell hyresgäst. Att skicka någon annan i sitt ställe för att titta på lägenheten är därför inte möjligt. Inbjudan till visning är personlig.

Efter visningen väljer vi sedan en av intressenterna som får skriva kontrakt. Detta göra vi ofta så fort som möjligt efter visningen. Vi gör en kreditupplysning på de hyresgäster som vi skriver kontrakt med. Vi skriver oftast kontrakt på vårt kontor. Kom ihåg att ta med legitimation

Flytta in

Om du får möjligheten att skriva kontrakt på en av våra lägenheter, så är det dags att boka tid för inflyttning. Du kommer bli kontaktad av vårt vaktmästeri som bokar in en dag och tid för detta. Ofta på dagen för inflyttning.

På besiktningen får du även alla nycklar till lägenheten. Vi strävar efter att göra kombinerad utflyttnings- och inflyttningsbesiktning. Dvs att både utflyttande och inflyttande hyresgäst är med på besiktningen. Vid besiktningen upprättas ett protokoll med vilka skador som redan finns i lägenheten. Om det sedan vid din utflyttning har uppkommit skador som inte kan anses vara "normalt slitage", så kan du bli ersättningsskyldig för dessa skadorna. Det är alltså väldigt viktigt för dig som inflyttande hyresgäst att alla gamla skador noteras i protokollet. Efter inflyttning så har ni 30 dagar på er att meddela oss om andra skador, som inte upptäcktes vid inflyttningen, men som ändå borde stå med i protokollet. Det enda som man inte kan återkomma med i efterhand om är städningen. När du signerar protokollet så har du också godkänt städningen. Om det finns anmärkningar på städningen, så kan det noteras i protokollet innan du signerar. Utflyttande hyresgäst blir då ansvarig att åtgärda de anmärkingarna. Städningen är det vanligaste klagomålet som vi får in i efterhand. Tänk på att besiktningsmannen har exakt lika lång tid på sig att besiktiga lägenheten som ni har. Ni har möjlighet att hjälpa till vid besiktningen - 4 ögon är alltid bättre än 2. Men i slutändan är det alltid besiktningsmannen som avgör vad som är rimligt att kräva.


Bli lokalhyresgäst hos oss

Du hittar alltid våra lediga lokaler på sidan Lediga Lokaler.

Vårt mål är att hitta hyresgäster som långsiktigt är intresserade av att hyra lokaler hos oss. Om du är intresserad av att diskutera lokal, skicka gärna ett e-mail.


 

Intresserad av att bli hyresgäst?
Prenumerera på lediga lägenheter


 
RSS Feed lediga lägenheter