Laris Fastigheter logo

Minska energiförbrukning

Visste ni att fastighetssektorn står för över en tredjedel av Sveriges energiförbrukning?

Som många av er känner till befinner vi oss just nu i en energikris.
Det är därför vårt ansvar som fastighetsägare att göra vårt bästa för att minska energiförbrukningen i våra fastigheter - inte bara för att sänka kostnader och spara på miljön, utan även för att se till så att det finns energi kvar till alla som behöver det. Vi har vidtagit ett flertal åtgärder för att sänka energiförbrukning i fastigheten. Men för att gå hela vägen, så behöver vi din hjälp. Vi har tagit fram 4 st punkter som vi tror kommer skapa störst skillnad på att minska energiförbrukningen.

1. Avfrosta din frys

Visste du att din frys förbrukar 20% mer energi för varje centimeter is som bildas? Dina matvaror håller också längre om du frostar av din frys, vilket skapar mindre matsvinn.

2. Duscha kallt

Du kan minska energiförbrukningen med 90 % genom att duscha kallt istället för varmt. Förutom att det är bättre för miljön, finns det även fantastiska fördelar för din fysiska och mentala hälsa att dusch kallt - vilket du kan läsa om hos MåBra.

3. Vädra med vidöppet fönster

Det är bättre att du vädrar med vidöppet fönster i en kort period istället för att vädra lite under en lång period. Luften byts ut mer effektivt och väggarna i rummet hinner då inte kylas ner.

4. Använd diskmaskinen

Vet du om att diskmaskinen förbrukar 50 % mindre energi jämfört med att diska för hand? Använd diskmaskinen och spara både tid och energi.


 

Laris betyder 'hem' på latin


 
Laris Fastigheter